11/12 -21 Marianne Mörck Boksignering!

Malmös egen scenprimadonna Marianne Mörck kommer lördagen den 11 december till Bokvärlden, klockan 11.30–12.30, för signering av sin självbiografi Som ett surr mellan brösten (Forum).

Marianne Mörck är älskad av Malmöpubliken för sina originella rolltolkningar på Malmö Opera (senaste åren i bland annat Funny Girl, Matilda, Billy Elliot, Kinky Boots, Orfeus i underjorden). Folkkär som Biggan i SVTs Bonusfamiljen, regissör, sångerska med mera. I boken berättar Marianne Mörck öppenhjärtigt om sitt brokiga liv för Stina Jofs.

Ur Förordet: ”Min katt heter Pysen, min bäste vän Lars Humble. Jag lärde mig tidigt att flyga. Plötsligt lyfte jag, flög över skåp, träd, människor. Bort från mamma, bort från tafsande gubbar. Kudden i famnen var som ett moln jag kunde hålla i. När det behövs, och det är ganska ofta, flyger jag fortfarande. Jag har nog gjort hundra roller, regisserat, turnerat, bantat minst ett halvt ton, legat naken under Peter Jöback, kysst Lill-Babs, brutit benet på scenen och ofta kissat på mig. I fjorton år levde jag med en alkoholist. Jag grät, gömde sprit, brände sprit, hotade, drack med honom, lurade honom och bad. Inte kunde jag rädda honom, men Lars Humble räddade mig. /…/

’Varför blev allt som det blev? Det vill jag veta, inte rabbla premiärer och kändisar’, sade jag till Stina Jofs när vi började med den här boken. Hon svarade: ’Marianne, jag är journalist, inte psykolog.’”

Möt MARIANNE MÖRCK i Bokvärlden lördagen den 11/12 klockan 11.30–12.30.
Boksignering, ingen föranmälan.

Foto: David Ron

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå