12/4 -22 Bok i Fokus: Claudia Durastanti, Främlingar jag känner

Bok i Fokus: Kom till ett bokcirkelsamtal kring italiensk-amerikanska Claudia DurastantisFrämlingar jag känner (Wahlström & Widstrand).
Köp boken i Bokvärlden så får du entrébiljett till vår samtalsafton den 12/4 kl 18.30. Samtalet bygger på att vi alla har läst boken och utbyter tankar om den.

Alla familjer har sin egen mytologi, men i den här stämmer inte berättelserna överens. Claudias mamma säger att hon och Claudias pappa träffades när hon räddade honom från att hoppa från en bro. Pappan menar att det var när han räddade mamman från att bli rånad.
En sak har föräldrarna gemensamt, de är döva, men annars kunde de inte vara mer olika. Teckenspråk bryr de sig inte om att lära sig, så kommunikationen bli minst sagt kaotisk.

Splittrad mellan USA och Syditalien växer Claudia upp, kluven på alla sätt, och längtar efter en frihet hon inte vet om den existerar. Bara böckerna och en omtumlande kärlekshistoria kan hjälpa henne att skapa sin egen historia.

Främlingar jag känner är ett djärvt och rörande porträtt av en okonventionell familj som visar oss hur språket skapar vår förståelse av oss själva.

Kom till bokcirkelskväll för ett samtal om hur språk och kommunikation kan fungera inom en familj, och, i förlängningen, de större sociala grupper vi blir delaktiga i.

Främlingar jag känner, inköpt i Bokvärlden, är din entrébiljett till Bok i Fokus den 12/4 2022 klockan 18.30. Dryck och snacks ingår

Claudia Durastanti, född i New York 1984, är översättare och författare till fyra kritikerhyllade romaner. Hennes roman Främlingar jag känner nominerades till det prestigefyllda italienska priset Premio Strega och blev hennes internationella genombrott.

Formgivning omslag: Sara R Acedo

Claudia Durastanti kommer själv till Internationell Författarscen på Malmö stadsbibliotek den 20/4 2022.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå