12/9 2022 Steve Sem-Sandberg, Oceanen

OBS! INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM.

Steve Sem-Sandberg, ledamot av Svenska Akademien, Augustprisvinnare och en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade författare, kommer till Bokvärlden, måndagen den 12 september 2022 klockan 18.30. Vi möter honom i ett samtal om hans nya roman Oceanen (Albert Bonniers förlag). Den handlar om den landsförviste upplysningsfilosofen Jean-Jacques Rousseaus tid på den schweiziska ön Saint-Pierre.

OBS! INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM. Nytt datum meddelas senare.

Evenemanget är fullbokat.
(Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan!)

Hösten 1765 tillbringar Jean-Jacques Rousseau 45 dygn på Île Saint-Pierre, en ö i republiken Bern. Verk som Julie eller Den nya Héloïse, Om samhällsfördraget och Émile har på bara några år gjort filosofen till en av Europas mest omtalade personer. Inte minst väcker de upplysta resonemangen om religion i Émile anstöt och han jagas, först från Frankrike, sedan från Schweiz, anklagad för att vara en avfälling.

Steve Sem-Sandbergs Oceanen är en stark och gripande roman om en kompromisslös solitär som i växterna han samlar på ön ser den enda möjliga tillflykten. Men snart kan filosofen inte fly längre. På natten kommer de oförsonliga drömmarna, och förflutna handlingar han länge valt att inte kännas vid tränger sig på likt vattnet som stiger kring ön.

Steve Sem-Sandberg, född 1958, är verksam som författare och kritiker i Dagens Nyheter. Han inträdde i Svenska Akademien 2021 och har mottagit en rad prestigefyllda litterära priser, både i Sverige och utomlands.

Möt författaren i Bokvärlden den 12/9 2022 kl 18.30. Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan tillbokvevent [a] gmail.comeller i butiken.
Författarsamtalet arrangeras med stöd av Albert Bonniers förlag och Bokbastionen, ett nationellt läsfrämjande projekt.

Läs mer om Steve Sem-Sandberg >>>

Författarporträtt: Thron Ullberg
Formgivning omslag: Håkan Liljemärker

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå