12/9 -23: Ida Börjel – Omsorgslabyrinten

Den Malmöbaserade författaren Ida Börjel har alltsedan debuten 2005 skapat sig en betydande plats i nutida svensk poesi. Med analytisk skärpa och humor avväpnar hon maktspråk och utbredda, oreflekterade föreställningar i vår samtid. I sin rykande färska diktsamling, Omsorgslabyrinten (Albert Bonniers förlag), gör hon en poetisk utforskning bland de 40 000 verken i Malmö konstmuseums magasin. Boken är skriven som en dialog med konservatorer om de verk som omsorgsfullt bevaras. Vad är det vi väljer att bevara för kommande generationer? Hur och varför? Vad är egentligen ett "kulturarv"?

Ida Börjel har mottagit ett pärlband av de främsta litterära priserna och är dessutom en av Sveriges mest aktade översättare av lyrik från bland annat Belarus, Ukraina och Ryssland. Nu kommer Ida Börjel till Bokvärlden för ett samtal om den nya diktsamlingen och för att diskutera varför poesins uttryck är så fruktade i totalitära stater.

Boken: Omsorgslabyrinten (Albert Bonniers förlag)
Tid: Tisdagen 12 september kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Biljetten lämnas ut i butiken antingen på förhand eller vid ankomst till evenemanget. Biljetten är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av den besökande författarens bok (en check kan användas per inköpt bok).

Författarporträtt: Daniel Wester | Formgivning omslag: Nina Ulmaja

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå