13/1 -23 BOKRELEASE Anders Bern: Älven

Malmöförfattaren Anders Bern debuterar med romanen Älven, utgiven på förlaget Lava. Boken släpps i Bokvärlden fredagen den 13 januari, klockan 17–20. Författaren är då själv på plats för försäljning med signering och kan berätta om romanprojektet. Välkommen att möta Anders Bern i ett mingel med snacks och förfriskningar!

Tid: 13 januari kl 17–20, mingel, öppet hus
Plats: Bokvärlden
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com
Observera att du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Älvens handling: Under en vandring i norska fjällen påminns den svartsynta Fanny om sitt behov att sträva mot en mer uråldrig människonatur. Med dystopisk blick ser hon hur människorna runt omkring blir mer och mer insvepta i teknologisk fluff och nya uppfinningar. Hon lider av det inrutade och mekaniska i arbetslivet som aldrig lyckas kittla hennes ursprungliga begär.

Längtan efter att få känna den medfödda ömsesidigheten med naturen föder hennes dröm om att resa iväg mot nya vildmarksäventyr. Sakta utformar Fanny en plan att vandra i Nya Zeeland, samtidigt som hon börjar spendera tid med kollegan Henrik. Relationen mellan dem utmanar henne, men tvingar henne också till kompromisser hon inte är villig att göra.

Älven är en skildring av kampen att fullt ut följa sina drömmar.

Anders Bern är född 1987 och bor i Malmö. Han har studerat kreativt skrivande på Skurups folkhögskola. Älven är hans debut.

Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com
Observera att du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Formgivning omslag: Carin Lundblad
Författarporträtt: Sofia Lundell

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå