13/2 -23: Platser i världen – Tolv litterära besök

Följ med till Anton Tjechovs Sachalin, Elena Ferrantes Neapel och Abdulrazak Gurnahs Zanzibar. Genom att skriva reseberättelser utforskar antropologer, litteraturvetare och språkvetare tolv platser som förekommer i romaner, noveller och poesi. Vi möter en av bokens författare: Christian Claesson, docent i spanska med litteraturvetenskaplig inriktning vid Lunds universitet. Han skriver i boken Platser i världen om Baskien och dess väg från industrikris och terrorhot till blomstrande kulturregion.

Boken: Platser i världen – Tolv litterära besök. Red Anette Nyqvist (Appell förlag)
Tid: Måndagen 13 februari 2023 kl 18.30
Plats: Bokvärlden

EVENEMANGET ÄR FULLBOKAT

Fri entré. OBS! Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com(OBS ”v” i mitten)
Observera att du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Platser i världen presenterar välkända platser som James Joyces frodiga Dublin, men också mindre omskrivna som den skimrande Diamantklippan i Karibiska havet. Bilden av Tahiti som paradiset med vita stränder och vänliga öbor blir mer komplex, och med hjälp av litterära röster möter läsaren Maputo som korsväg i världshistorien. Berättelserna tar oss även till den nordindiska staden Lucknow, till 1990-talets Buffalo och till det politiska våldets Baskien.

Docent Christian Claesson deltar sedan 2016 deltar i forskningsprogrammet World Literatures: Cosmopolitan and Vernacular Dynamics, med ett projekt om förhållandet mellan språk, litteratur och nationell identitet i Spaniens olika litteraturer. Christian Claesson disputerade i romanska språk på Harvard University 2009, med inriktning på latinamerikanskt 1900- och 2000-tal.

Formgivning omslag: Fredrika Siwe

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå