13/2 -24: Andrzej Tichý – Händelseboken

Bokvärlden får besök av den prisbelönta och uppmärksammade författaren Andrzej Tichý, aktuell med en ny roman. Händelseboken är en svindlande mosaikroman om makt, maktlöshet och fantasins kraft. På en lekplats i Malmö tar en flicka livet av sig, med tabletter som hon stulit av sin mamma. En ung man upptäcker henne, men hämtar inte hjälp eftersom han inte vill ha med myndigheterna att göra. Några dagar senare hittas han, utslagen i en trappuppgång, av en före detta radikal författare på dekis, som låter honom sova ruset av sig på sin soffa. Deras liv hör ihop med en mängd människor och händelser, utspridda i tid och rum. En psykedelisk dödsdans, i vilken skarp samtidsrealism blandas med uppsluppen satir.

FULLBOKAT!

Boken: Händelseboken (Albert Bonniers förlag)
Tid: 13 februari 2024 kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Entréavgiften är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av Händelseboken, eller någon av Andrzej Tichýs böcker.

Andrzej Tichý, född 1978 i Prag, är bosatt i Malmö. För debuten Sex liter luft 2005 fick han Borås Tidnings debutantpris. Romanerna Fält (2008) och Kairos (2013) var båda nominerade till Nordiska rådets litteraturpris, och Eländet (2016) nominerades till Augustpriset. 2021 tilldelades Andrzej Tichý Sydsvenskans kulturpris och 2022 tilldelades han även Ivar Lo-Johanssons personliga pris.

Formgivning omslag: Håkan Liljemärker | Foto författare: Daniel Wester

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå