13/7 -23 Bok i Fokus: Egendom, av Hernan Diaz

”Absolut genialiskt”, ”Storartad underhållning”, är några av de svenska recensenternas utrop om den argentinsk-amerikanske Hernán Diáz Pulitzerprisbelönade roman Egendom (Brombergs förlag). Kom till ett Bok i Fokus-samtal i Bokvärlden kring denna snillrikt originella roman om vad som kan hända människor i tider av ekonomisk kollaps. Boken du köper i Bokvärlden är din inträdesbiljett till detta bokcirkelssamtal. Då vi ingående ska diskutera innehållet förutsätter detta samtal att alla deltagare har läst romanen.

Boken: Hernán Diáz Egendom (Brombergs), översättning Fredrika Spindler
Tid: Torsdagen 13 juli kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Entré: Inköp i Bokvärlden av boken Egendom. Föranmälan: bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ”v” i mitten). Du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Mitt under 1920-talets börskrasch mångdubblar den gåtfulle affärsmannen Benjamin Rask sina redan astronomiska tillgångar. Hur bär han sig åt? Och på vilket sätt har hans hustru Helen bidragit till deras rikedom? Det osannolikt förmögna paret Rask förbryllar en hel finansvärld. Men det finns olika versioner av deras framgångssaga. Här döljer sig mörka historier om bruten lojalitet, makt och sviken kärlek. Att läsa Egendom är som att öppna en rysk docka. Lager på lager lyfts av, och kvar finns en berättelse om ensamhet och att vara kvinna i en förljugen finansvärld. Vi dras ohjälpligt in i en suggestiv saga, som också blir till en brutal uppvisning i hur makt och pengar korrumperar sanningen.

Hernán Diáz föddes i Argentina 1973 och emigrerade till Stockholm som barn. Han flyttade som tioåring med sin familj till USA. Numera bor och verkar han i New York. Diáz stora genombrott kom med Egendom (Trust, 2022) som nominerades till Bookerpriset 2022 och fick Pulitzerpriset 2023.


Författarporträtt: Pascal Perich | Formgivning omslag: Erik Thunfors

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå