14/5 -23 Ingvild H Rishøi – samtal och högläsning!

Norska författaren Ingvild H Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den nordiska litteraturen idag, och mångfaldigt prisbelönad. I Vinternoveller och Stargate. En julberättelse talar hon om social utsatthet, syskonkärlek och fantasins förunderliga kraft. Vi är stolta att få välkomna Ingvild till Bokvärlden, för ett exklusivt samtal. Vi öppnar butiken speciellt på en söndag för att kunna ta emot författaren på en Skåneturné.

Boken: Ingvild H Rishøi, Vinternoveller och Stargate. En julberättelse (Flo förlag)
Översättning: Marie Lundquist – Stephen Farran-Lee & Nils Sundberg
Tid: Söndagen 14 maj kl 14.00 (OBS Tiden!)
Plats: Bokvärlden. Högläsning, samtal mellan Ingvild H Rishøi och Rebecca Eklöf.

SAMTALET ÄR JUST NU FULLTECKNAT – skriv gärna upp dig på vår reservlista, om det skulle bli något återbud.
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ”v” i mitten). Du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Sällan har väl en författare rört så många läsare (och kritiker!) till tårar som norska Ingvild H Rishøi med sina Vinternoveller och Stargate. En julberättelse. Med en sällsynt litterär kraft beskriver hon den sköra kopplingen mellan människor; det gåtfulla, skrämmande och vackra. Rishøi intar ofta det utsatta barnets perspektiv, och tack vare sin säregna blandning mellan realism och HC Andersen-saga har hon bland annat kallats för ”en ny Astrid Lindgren” (Uppsala Nya Tidning).

Ingvild H Rishøi är en av de starkast lysande stjärnorna i den nordiska litteraturen idag, och mångfaldigt prisbelönad. Här talar hon om social utsatthet, syskonkärlek och fantasins förunderliga kraft.

Omslagsbilder: Martin Jacobsson | Författarporträtt: Hans Fredrik Asbjørnsen

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå