14/6 -23 BOKCIRKEL: Att förändras och höra till

I sommarens bokcirkel läser vi tre böcker – två romaner och en reportagebok – om personer som försöker förändra sig till något annat än det de är eller har varit. Frans Wachtmeisters debutroman Territoriella anspråk (Ellerströms) handlar om en tysk översättares försök att bli ett med en idealiserad japansk identitet. I Hanna Sahlbergs reportagebok Den osynliga muren. Rapport från mitt misslyckade försök att bli kines (Weyler) beskriver den nuvarande utrikeskorrespondenten hur hon som 20-åring reste ensam till den sydkinesiska landsbygden för att lära sig språket och bli en del av det nya Kina. Den franske stjärnförfattaren Édouard Louis senaste roman Att förändras: en metod (Wahlström & Widstrand) skildrar hur författarjaget aktivt skapar sig en ny social och intellektuell identitet, men upptäcker samtidigt de intrikata koder som gör att han kanske inte helt och fullt tillhör de kollektiva sammanhang som han eftersträvat att ingå i. Går det att bli ”en annan” och känna genuin tillhörighet? Hur präglade är vi av våra kulturella och sociala ursprung och mönster?

Första träffen i Bokcirkeln Att förändras och höra till sker onsdagen den 14 juni 2023. Vi träffas i Bokvärlden klockan 18.30, för att diskutera romanen Territoriella anspråk (2023), utgiven på Ellerströms förlag. OBS! Samtliga deltagare har läst romanen inför denna träff.

BOKCIRKELN ÄR JUST NU FULLTECKNAD – skriv gärna upp dig på vår reservlista, om det skulle bli något återbud.
Anmälan snarast – eller senast 7/6 2023 – till bokvevent [a] gmail.com, begränsat antal deltagare
. Observera att du måste invänta svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Följande träffar i denna bokcirkel äger rum tisdagen 11 juli och onsdagen 16 augusti 2023. Alltid klockan 18.30 i Bokvärlden.

11/7 diskuterar vi Hanna Sahlbergs reportagebok Den osynliga muren. Rapport från mitt misslyckade försök att bli kines (2023).

16/8 behandlar vi Édouard LouisAtt förändras: en metod (2022), i översättning av Marianne Tufvesson.

Priset för deltagande i Bokcirkeln Att förändras och höra till är 325:- kronor per gång, totalt 975:- kronor. Hela avgiften betalas när du hämtar ut den första boken.
I avgiften ingår tre böcker, dryck och snacks, och, inte minst: SAMTAL! Högt och lågt, tankar och infall. Deltagarna förväntas delta i samtliga tre träffar.
Cirkelledare är Theresa Benér, delägare Bokvärlden.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå