17/1-23: Nyskriven dramatik för barn & unga. Hemligt/Farligt/Heligt – en trilogi om vänskap

Bokvärlden inbjuder till ett samtal om den nyutgivna boken Hemligt/Farligt/Heligt, en pjästrilogi av Malmödramatikern Alexandra Loonin, utgiven på Willa Holma förlag i Lund.

Pjäserna är resultatet av ett sexårigt samarbete mellan scenkonstkollektivet Banditsagor, Alexandra Loonin, ljuddesigner Jonas Åkesson och klass A på Möllevångsskolan (födda 2006). Kom och lyssna till reflektioner kring inflytande, språklig tonträff och vikten av dramatik som litteraturform.

Medverkande: dramatiker Alexandra Loonin, regissör Oskar Stenström, referensklasselever Dania Al-Bayati, Dominika Szefler och Raquel Brunnström Mulinari. Samtalet leds av Boel Gerell, författare och teaterkritiker.

Tid: 17 januari kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com Observera att du måste invänta svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Medverkande

Banditsagor är en teatergrupp med bas i Malmö som gör scenkonst med det kollektiva berättandet i centrum. De arbetar ofta utanför det traditionella teaterrummet och har som ambition att vara en plats för konstnärer och publik att mötas och utvecklas på.

Alexandra Loonin är verksam som dramatiker och dramaturg och jobbar med alltifrån körverk till nycirkus, dokumentärt material, sagor, hörspel, fars och hörlursverk. Hon driver även podcasten Dramatikerpodden, där Banditsagor i avsnitt 23 pratar om trilogin tillsammans med tre elever från referensklassen.

Boel Gerell är teaterkritiker, författare och kulturjournalist, känd för en rad romaner och novellsamlingar för vuxna. Hennes nya ungdomsroman Kanske ett mirakel (Rabén & Sjögren) är en fristående uppföljare till Nån som jag (2021). Vid sidan av författarskapet arbetar hon som kulturjournalist i Sydsvenskan och har undervisat vid Lunds universitets författarskola.

Ur Eva Petterssons recension om Hemligt/Farligt/Heligt i BTJ:
För vuxna är detta en bra rapport om en skapandeprocess med unga, som ger tankar kring hur skapande får dem att växa. För unga kan texterna vara en igenkänning i andras uppväxt. En gedigen bok.

Samtalet arrangeras i samarbete med Banditsagor, Centrum för ny Dramatik och Thaliaklubben.

Formgivning omslag: Johanna Szemenkar Remgard

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå