17/10 -23: Jan Henrik Swahn – Vattenläkaren

Jan Henrik Swahn, en av våra mest välrenommerade författare och översättare, kommer till Bokvärlden för ett samtal om den helt färska romanen Vattenläkaren. Jan Henrik Swahn, född 1959 i Skåne, debuterade 1986 med romanen Jag kan stoppa ett hav och har sedan dess gett ut ytterligare 13 romaner. Berättelserna rymmer färgstarka porträtt, människor präglade av utanförskap som vägrar att släppa taget om sina drömmar. Jan Henrik Swahn är dessutom aktuell i höst med nya översättningar från danska, franska, grekiska och polska, bland annat av Nobelpristagarna Olga Tokarczuk och Henryk Sienkiewicz.
Läs mer om Jan Henrik Swahn här >>>

Boken: Vattenläkaren (Lava förlag)
Tid: Tisdagen 17 oktober kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Biljetten lämnas ut i butiken antingen på förhand eller vid ankomst till evenemanget. Biljetten är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av den besökande författarens bok (en check kan användas per inköpt bok).

Om Vattenläkaren: Den 7 april 1892 utexamineras Clara Smitt som fältskär. Fem år senare går hon som föreståndarinna för Saltsjöbadens sanatorium i giftastankar. Då bryter kriget ut mellan Grekland och Turkiet och Clara reser till fronten för att hjälpa till. Blivande maken får ta hand om sanatoriet medan hon är borta. I Grekland räddar Clara livet på sårade män. Det finns dock några kvinnor som hon börjar intressera sig för. En av dem är Kalliroi Parrén, den grekiska kvinnorörelsens viktigaste namn. Tillbaka i Stockholm gifter Clara sig men äktenskapet blir olyckligt. Hon är alltför udda för sin tid och Clara blir alltmer besatt av en enda sak. Att erkännas som vattenläkare.

Författarporträtt: Elnaz Baghlanian |

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå