19/9 -23: Emeli Bergman – På undersidan av dagen

Den uppmärksammade unga författaren Emeli Bergman har gått Författarskolan i Köpenhamn och skriver både på svenska och danska. Hennes debutroman Salt (2018) nominerades till Borås Tidnings debutantpris, och den nu aktuella På undersidan av dagen (Albert Bonniers förlag), som först utkom på danska, har i Danmark mottagit flera litterära priser och prestigefulla nomineringar.

Den skildrar au pair-flickan Anna i Paris. Hos varje ny familj knyter hon an till barnen och deras föräldrar, även om anställningen kan upphöra närsomhelst. Emeli Bergman har skrivit en roman om att vara betald familjemedlem, om intimitet och avstånd och om en tillvaro där rollerna hela tiden prövas och förskjuts. Hör mer om detta när vi tar emot Emeli Bergman för ett samtal som också handlar om svensk och dansk litteratur idag.

Uppdatering 14/9 – FULLBOKAT, men reservlista finns.

Boken: På undersidan av dagen (Albert Bonniers förlag)
Tid: Tisdagen 19 september kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Fri entré. Obligatorisk föranmälan i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent). Vi bekräftar din plats med mail eller direkt vid anmälan i butiken.

Författarporträtt: Lærke Posselt | Formgivning omslag: Sigge Kühlhorn

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå