2/11 -22 Five o'clock Tea: Ellen Keys & Selma Lagerlöfs korrespondens

Författaren Louise Lindblom kommer till Bokvärlden och berättar om sin fängslande nya bok, Ellen Key & Selma Lagerlöf – breven(Blue Publishing förlag). Författarnas korrespondens har kunnat dokumenteras tack vare Louise Lindbloms omfattande arbete i olika arkiv.

Kom till Bokvärlden och hör allt om detta i en Five o'clock Tea med Louise Lindblom.
Tid: Onsdagen 2 november klockan 17.

Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com
Arrangemanget är f n fulltecknat. Men vi tar anmälan till reservlista.

Ellen Key och Selma Lagerlöf brevväxlade under tre decennier, 1894–1926. De båda litterära giganterna hade en sällsynt vänskap där deras engagemang i kvinnofrågan och fredsarbetet var starka gemensamma nämnare. Breven har hittills varit opublicerade men återges här för första gången i sin helhet. Även korrespondensen mellan deras gemensamma vän Sophie Elkan och Ellen Key ges plats i boken.

De sände sina böcker till varandra, bad om utlåtanden och kom med råd. De skrev om de personer och den samtid de delade och diskuterade allt från politik och problem med filmbolag till fredsfrågan och Tysklands roll i det första världskriget. Selma Lagerlöf var lärare och världsberömd författare, bosatt i sitt värmländska Mårbacka. Ellen Key var lärare, europeisk intellektuell och författare som efterlämnade en stiftelse för arbetande kvinnor på sin herrgård Strand. Båda satt i styrelsen i Samfundet De Nio.

I breven kommer nya rön om deras relation fram, historien skrivs om. Bilden fördjupas och berättelsen ger på ett lättsamt sätt kunskap om människorna bakom namnen, om en tid då samhället höll på att utvecklas till den demokrati vi känner idag.

Läs mer om Louise Lindblom här >>>

Hör mer om denna kreativa korrespondens i Bokvärldens Five o'clock Tea med Louise Lindblom.
Tid: Onsdagen 2 november klockan 17.

Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com
Arrangemanget är f n fulltecknat. Men vi tar anmälan till reservlista.

Foto författaren: Lars Hallström
Formgivare omslag: Eva Karlsson

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå