2/5 -23: Staffan Göthe – ett liv med teater

Staffan Göthe är en av Sveriges mest spelade dramatiker, älskad för vemodigt småabsurda skildringar ur det svenska folkhemmet. För sitt rika konstnärskap som skådespelare och regissör har Staffan Göthe belönats med Sveriges stora teaterpriser. Nyligen kunde vi se honom som Gustaf V i SVT-serien, och som visionären Galilei på Dramaten. Med anledning av Staffan Göthes och Kent Hägglunds bok om hans skapande kommer han till Bokvärlden för ett samtal med Theresa Benér.

Boken: Staffan Göthe – Dramatiker, skådespelare, regissör (Korpen)
Tid: Tisdagen 2 maj kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Evenemanget är fullbokat.

I mer än 50 år har dramatikern Staffan Göthe spelat roller på film och i tv, från bifiguren Janne i Offside 1971 till kung Gustaf V i En kunglig affär 2021. Dessutom har Göthe arbetat som pedagog, som rektor och professor i scenframställning vid Statens scenskola i Malmö samt varit verksam som regissör. I denna bok berättar Staffan Göthe för teatervetaren Kent Hägglund om sitt liv och verksamhet, alltifrån kasperteatern på lekskolan i Luleå till dagens stora roller. Läsaren får ta del av hans inspirationskällor liksom hans metoder för skrivande, rollbygge och regi. Boken ger också unika inblickar i den svenska teatervärlden under det senaste halvseklet.

"Kent Hägglund är den idealiske guiden till denna snart sjuttioåriga karriär. I sexton kapitel och en epilog ställer han sina frågor som en ackompanjatör med absolut gehör. […] Samtalsböcker kan bli pladdriga. Den här är inte bara levande teaterhistoria – den får mig att längta efter en rejäl Göthe-festival."
Leif Zern, Dagens Nyheter


Författarporträtt: Kent Hägglund

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå