2/7 -24: Bodil Jönsson – Så fint att kunskap finns!

Bokvärlden gästas av Lundaprofessorn och författaren Bodil Jönsson som i ett samtal med Catarina Rolfsdotter-Jansson slår ett slag för kunskap! I sin senaste bok Så fint att kunskap finns! (Langenskiölds) diskuterar Bodil Jönsson den kunskapsrelativism och det kunskapsförakt som börjat spridas. Kunskap är något vi ska vara rädda om, ta hand om, utveckla, ha respekt för och använda. Absolut inte nonchalera, relativisera, håna eller misstänkliggöra, hävdar Bodil Jönsson. I boken ger hon analyser och 12 upp-till-kamp-förslag för kunskap.

Boken: Så fint att kunskap finns! (Langenskiölds)
Medverkande: Bodil Jönsson och Catarina Rolfsdotter-Jansson
Tid: 2 juli 2024 kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Entréavgiften är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av någon av Bodil Jönssons böcker.

Professor emerita Bodil Jönsson är fysiker, folkbildare och författare, knuten till Lunds universitet. Hon är en mycket populär föreläsare, var med i SVTs Fråga Lund, har skrivit mer än 30 böcker. Hennes populärvetenskapliga böcker om tid, arbete och åldrande har nått stor publik.

Catarina Rolfsdotter-Jansson är författare och föreläsare, högprofilerad moderator i Sverige och internationellt. Hon har ingående specialisering i klimat-, miljö- och hållbarhetsfrågor, och är värd i TV-programmet We don’t have time, del av det globala nätverket med samma namn.


Foto B Jönsson: Karin Jönsson / Foto C Rolfsdotter-Jansson: Karin Oddner

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå