2 september Boksignering! Ingrid Rasch: Inte långt till Wannsee

Välkända kulturproducenten Ingrid Rasch kommer till Bokvärlden och berättar om sin första roman, Inte långt till Wannsee (Ekström & Garay 2021). Tid: 2/9 2021 kl 17-19. Presentation kl 17, därefter samtal och mingel med drycker och snacks.

I många år producerade Ingrid Rasch det oerhört populära Tredje Rummet, en intellektuell och kulturell mötespunkt i Malmö. I år romandebuterar hon, med Inte långt till Wannsee (Ekström & Garay 2021), en berättelse om Europas fredsrörelser, nya hot och utmaningar.

Det är maj 1987 och två kvinnor möts på en internationell fredskonferens i Moskva. Den ena av dem är svenska, född i andra världskrigets slutskede och uppvuxen i rekordårens trygga Sverige. Den andra heter Hannah, är tyska och dotter till en högt uppsatt nazist i en av Tredje rikets kända familjer.

Hotet om ett kärnvapenkrig vilar tungt över Europa när de två kvinnorna under några dagars intensivt umgänge i Moskva oväntat finner varandra. De kommande åren ses de ofta i Hannahs hus i Berlin och deras engagemang leder dem till resor i Polen och Tjeckien. Framtiden ser ljus ut – Berlinmuren har fallit, Tyskland återförenats, Sovjetunionen upplösts, kärnvapenkriget verkar långt borta – men bara under en kort tid, ska det visa sig.

Ingrid Rasch berättar om en omvälvande tid i Europa och en orubblig vänskap som sträcker sig över decennier.

Välkommen att möta henne i Bokvärlden den 2 september kl 17 och köpa signerat exemplar av romanen till specialpris.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå