20/4 -24: Barnbok blir opera – Nalle Havsöga

En av våra mest populära barnböcker, Malte PerssonsNalle Havsöga, har blivit opera för barn! Bokvärlden har reserverat biljetter så att vi kan se den tillsammans i grupp. I vårt erbjudande ingår föreställning, boken till specialpris, samt introduktion. Besöket arrangeras för barn från 4 år och uppåt, gärna tillsammans med en vuxen.

Barnopera Nalle Havsöga: Lördagen 20 april 2024 14.30–15.30
Introduktion 14.30–15.00. Opera (utan paus) 15-15.30.
Plats: Operaverkstan, på baksidan av Malmö Operahus.
Pris: 250 kronor/person. Inkluderar bok, introduktion och operaföreställning. Medföljande vuxen kostar 150 kronor (utan bok)
Anmälan: I butiken eller till bokvevent@gmail.com. Senast 2/4 2024. Ytterst begränsat antal platser.

Om boken och operan Nalle Havsöga

Några nallepirater har gått på grund vid en öde ö. De väntar på att vattnet ska stiga och hjälpa dem att komma loss och ge sig ut på äventyr. En dag upptäcker nallekaptenen att vattnet stiger, men det är inget vanligt vatten. Vad är det för droppar som blivit till en pöl, en flod, ett hav?

Med rytmer, klanger och rörelser får vi följa vattnets vägar i Tania Naranjos första opera för små barn. Nalle Havsöga är en berättelse om ensamhet och kamratskap där nalletårar till slut blir räddningen som sätter hav i gungning och pirathjärtan i brand. En nyskriven opera för fyra sångare och fyra musiker baserad på Malte Perssons bok med samma namn.

Malte Persson (född 1976) är en av den svenska samtidens mest originella och omtyckta poeter. Förutom världspremiär på Malmö Operas version av Nalle Havsöga (Mirando) är han aktuell med sin nya diktsvit Skapelser och barnboken Knut & Klas på barnkalas. Den 5 april gästar Malte Persson Bokvärlden. Läs mer här >>>

Omslagsbild bok: Bill Bragg | Affisch: Malmö Opera Operaverkstan

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå