20/6 -22: Skånska teatern i Landskrona – en idealmodell för kulturen?

Bokrelease och samtal om Konsten med publiken – om Skånska Teaterns 20 år i Landskrona (Kira förlag). Med Björn Hedman, Margareta Alin Hegelund, Jan Mark och Anita Marcus.
Samtalet leds av Bokvärldens Theresa Benér.
I Bokvärlden måndagen den 20 juni kl 18.30.

Fri entré. OBS Fullbokat!

Åren 1974-94 verkade den fria teatergruppen Skånska Teatern i Landskrona. Det var en period av sprudlande kreativitet, med kvalitetsteater som spreds till tusentals människor i staden. Skånska Teatern etablerade, i samspel med Landskronas kulturförvaltning, en egen modell för att locka och integrera en ny publik i teaterns verksamhet. Teatergruppen engagerade amatörskådespelare, publikombud på arbetsplatser och skolor, skapade en egen stödförening, och aktiverade den stora, breda teaterpubliken.

Framsidan av boken visar hur många av dessa landskronabor bildade en egen avdelning i 1:a majtåget 1982 och demonstrerade under parollen "Rädda Skånska Teatern!".

Kom till Bokvärlden 20/6 kl 18.30 och var med i reflektioner kring denna kulturmodell, där en självständig scenkonstgrupp samspelar med en hel stad och når nya publikgrupper. Vad kan vi lära i dag av Skånska Teaterns Landskronaäventyr?

Omslagsbild Lars Sjöberg – Affisch Lucas Cranach d ä

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå