22/5 -24 Thomas Millroth och Ida Börjel om Artists' Books

Bokvärlden välkomnar MABB, Malmö Artist’s Book Biennial! Artists’ books är dessa speciella verk som ligger mitt emellan bildkonst och konstbok. Författaren och konstvetaren Thomas Millroth möter författaren och poeten Ida Börjel i ett samtal omkring hennes verk Sabotagemanualerna. Thomas Millroth reflekterar över artists’ books bland poeter, och ser paralleller mellan Ida Börjels Sabotagemanualerna och hur artists´ books "saboterar" uppfattningen av en bok. Vi hör om de olika upplagorna av Sabotagemanualerna, och Ida Börjel läser ur dem.

Medverkande: Ida Börjel och Thomas Millroth
Tid: 22 maj 2024 kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Entré: Fri entré, men föranmälan i butiken eller till bokvevent@gmail.com

Ida Börjel är en av Sveriges mest erkända poeter. Hon har tilldelats de stora litterära priserna och är dessutom en av Sveriges främsta översättare av lyrik från bland annat Belarus, Ukraina och Ryssland. Hennes senaste diktsvit, Omsorgslabyrinten (Albert Bonniers förlag 2023), utspelas i magasinet på Malmö Konstmuseum och belyser vilken konst och vilka artefakter vi väljer att bevara för framtiden.

Thomas Millroth är författare, konstkurator, kritiker och konsthistoriker. Han har skrivit ett fyrtiotal titlar, mest om konst, och är konstkritiker i Sydsvenskan. Han har varit verksam som lärare i konst- och musikhistoria samt chef för Ystads konstmuseum 1995-2008. 2021 gav Ellerströms ut Thomas Millroths omfattande referensverk Artists’ Books from a Swedish point of view.

Foto författare: Daniel Wester | Ellerströms

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå