23/3 2022 Helena Thorfinn – I munkens skugga

Den populära författaren Helena Thorfinn kommer till Bokvärlden, onsdagen den 23 mars klockan 18.30. Samtalet handlar om hennes senaste, kritikerrosade roman I munkens skugga (Norstedts). Den utspelas i det politiskt oroliga Myanmar.

OBS! Platser till detta arrangemang är fulltecknade. Men det går fint att köpa exemplar av boken och få dem signerade av författaren.

Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan!

Helenas Thorfinns nya roman I munkens skugga bygger på hennes erfarenheter från familjens vistelse i Myanmar under åren 2014–2017 då den ikoniska Aung San Suu Kyi utsågs till statskansler efter fria val och landet öppnade upp för omvärlden bland annat genom att mobilnätet rullades ut och burmeserna fick tillgång till mobiltelefoner.

Precis som i tidigare romaner har Helena Thorfinn åstadkommit ett riktigt läsäventyr som håller läsaren fastnaglad, inte minst genom de gripande personporträtten av bland andra den lilla nunnan Ni Ni och hennes tonårsmamma Pyu Pyu som letar efter sin försvunne make, en rohyngier som gått under jorden.

Helena Thorfinn jobbade under många år som journalist på bland annat SvD, TV4 och SVT innan hon började arbeta internationellt med mänskliga rättigheter för bland annat Sida och Rädda Barnen. Mellan åren 2005–2008 var hon stationerad på Svenska Ambassaden i Bangladesh, där hon hämtade intryck och inspiration till sina två romaner Innan floden tar oss (2012) och Den som går på tigerstigar (2017).

Möt författaren i Bokvärlden den 23/3 2022 kl 18.30. Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvaerlden@gmail.com eller i butiken.

Läs mer om Helena Thorfinn >>>

Författarporträtt: fotograf Magda Vogt

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå