23/4 -24: Set Mattsson – Delad stad

Berlin 1961 är miljön för Set Mattssons rykande färska historiska roman, Delad stad. Här möter vi ambassadpraktikanten Carl i Västberlin och studenten Grete i Östberlin. Gränsen stängs och deras kärlekshistoria blir starkt påverkad av de politiska konflikterna. Berlin i början av 1960-talet är en delad stad, där spänningarna mellan USA och Sovjetunionen är som starkast. Set Mattssons roman utspelar sig under ett dramatiskt år på en plats där det är omöjligt att avgöra vem som är vän och vem som är fiende. Kom till ett samtal med Set Mattsson och hans förläggare Åsa Björck från Historiska Media. Vad innebär det att skriva och ge ut historiska romaner?

FULLBOKAT! Anmälan tas emot till reservlista.

Boken: Delad stad (Historiska Media)
Tid: Tisdagen 23 april 2024 kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Entréavgiften är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av någon av Set Mattssons böcker.

Malmöbaserade Set Mattsson är utbildad sjuksköterska och journalist. Efter Författarskolan i Lund utgavs hans debutroman Ondskans pris (2012) som fick mycket fina recensioner. Sedan dess har vi fått följa kriminalöverkonstapel Douglas Palm i 40- och 50-talets Malmö i de kritikerrosade romanerna Svekets offer, Fruktans tid, Kvinnan vid kanalen och Ett hemligt liv. Set Mattsson har även skrivit en uppmärksammad fristående roman om danska judars flykt till Sverige under andra världskriget: Så länge min bror andas.

Foto författare: Kim Ekvall

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå