24/10 -23 Mordet på Ribersborg – med journalisten Therése Cedergren

Mordet på Ribersborg, när den unga Karolin Hakim sköts till döds på nära håll, med sitt spädbarn i famnen, skedde mitt på dagen på annars lugna Sergels väg. Det var brutalt och chockerande för alla här i området. Journalisten Therése Cedergren var på plats kort efter mordet och trots att hon har rapporterat om kriminaliteten i Malmö i många år, skakas hon djupt av händelsen. Therése börjar gräva i fallet, och tecknar en bild av det kriminella Malmö, med narkotikahandel, hämndspiraler och ett ofta handfallet rättsväsende. Men hon får också ta del av de anhörigas bottenlösa sorg. Boken är skriven med Theodor Lundgren.
Möt Therése Cedergren i Bokvärlden, i ett samtal om boken Mordet på Ribersborg.

Evenemanget är fullbokat. Skriv gärna upp dig på vår reservlista, om det skulle bli något återbud.

Boken: Mordet på Ribersborg – en berättelse från gängvåldets Malmö (Forum)
Tid: Tisdagen 24 oktober 2023 kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ”v” i mitten). Du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Therése Cedergren gick ut Journalisthögskolan 1991. Hon har varit reporter på flera stora tidningar innan hon anställdes på TV4, där hon arbetat med nyheter, granskande reportage och krimjournalistik i över tjugo år. De senaste åren har Therése varit innehållschef för flera tidningar inom Aller media och är nu på TV4 som specialreporter för krimjournalistik.

Formgivning omslag: Miroslav Sokcic | Författarporträtt: Gabriel Liljevall

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå