25/2 -23: Den oavslutade litteraturen – Kristoffer Leandoer

Vissa böcker blir aldrig klara. Ändå räknas de till våra klassiker. Hit hör VergiliusAeneiden, ChaucersCanterburysägner, GogolsDöda själar, MusilsMannen utan egenskaper och otaliga andra. Men varför avslutades aldrig somliga böcker? Svaret på frågan leder in på död, sjukdom, missbruk, krig, ångest. Författaren, kritikern och essäisten Kristoffer Leandoer har i sin nya bok fördjupat sig i litteraturen som aldrig blev avslutad. Vi möter honom i ett samtal med Theresa Benér, delägare i Bokvärlden.

Boken: Den oavslutade litteraturen (Natur & Kultur)
Tid: Lördagen 25 februari kl 14.30 (OBS tiden!)
Plats: Bokvärlden.

EVENEMANGET ÄR FULLBOKAT
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ”v” i mitten). Observera att du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Kristoffer Leandoer är författare och litteraturkritiker, för närvarande bosatt i Tirana. Han har nominerats till Augustpriset två gånger, senast för essäboken Längta hem, längta bort (2020), och tilldelats åtskilliga priser och utmärkelser, senast Madeleine Gustafsson-priset för litteraturkritik av högsta kvalitet. På Natur & Kultur har han utgivit romanerna September och De försvunna böckernas bibliotek.

Formgivning omslag: Lars Paulsrud
Författarporträtt: Yuri Kim

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå