27/10 2022 Anna Axfors och Ina Rosvall: Att skapa nytt liv

De kritikerrosade Malmöförfattarna Anna Axfors och Ina Rosvall är aktuella med romaner som reflekterar över barnafödande och skapande av nytt liv. Hur tar vi ansvar för de nya små varelser vi sätter till världen? Hur väljer vi att bära dem, och vad får föräldrarnas val för konsekvenser för identitet och relationer?

Vi möter Anna Axfors och Ina Rosvall i Bokvärlden, för ett samtal med utgångspunkt från deras nya romaner, En dag i öknen (Ellerströms) respektive Livbärarna (Weyler).

Plats: Bokvärlden, Fridhemstorget 22
Tid: Torsdagen den 27 oktober 2022 klockan 18.30.

Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com

Anna AxforsEn dag i öknen är en brutal och närgången undersökning av moderskapet och den första tiden med småbarn. Med sitt nakna språk, på samma gång ­poetiskt och humoristiskt, når Anna Axfors nya lager i den stora berättelsen om att föda, göda och ansvara för ett litet barn.

I Ina RosvallsLivbärarna blir Mirjam gravid och tänker först göra som alla andra: gå till plan­tagerna, låta embryot planteras i en livkapsel och sedan skördas under säkra former. Det var så hon själv föddes, och det är svårt att minnas att det varit på något annat sätt. Men Mirjam väljer att gå in i en annan värld, en födandets motståndsrörelse som vill tillbaka till röt­terna. Till varje pris. Livbärarna är en roman om att sätta liv till världen.

Möt Anna Axfors och Ina Rosvall i Bokvärlden den 27/10 2022 kl 18.30.
Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com eller i butiken.

Författarporträtt: Julia Lindemalm (Anna Axfors), Åsa Sjöström (Ina Rosvall)
Formgivning omslag: Lukas Möllersten (båda böckerna)

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå