27/10 2021 Five O'Clock Tea med författarträff: Hélène Gullberg

Kom och lyssna på Hélène Gullberg, författare till Den konserverade änkan (Historiska Media).
Det är en historisk roman om kärlek, möbelkonst och kvinnors livsvillkor under gustaviansk tid. Med mustigt språk och högt tempo skildrar Hélène Gullberg verkliga personers oberättade öden.

Det är höst år 1779 i Stockholm. Sara ligger förvirrad kvar i sängen efter bröllopsnatten med sin dubbelt så gamle make, den store möbelkonstnären Georg Haupt. Föga anar hon då att hon bara fem år senare är änka, har sju barn och ensamt ansvar för den berömda verkstaden.

Påtryckningarna att hon ska gifta om sig – bli konserverad – hopar sig. Hennes ivrigaste uppvaktare är också den man hon fruktar mest, en man som inte skyr några medel i sin jakt på att ta över verkstaden. Ska Sara lyckas stå emot honom och det mäktiga skrået?

Hélène Gullberg bor och är uppväxt i Stockholm. Under åren som intendent på Kungliga slottet och Bukowski Auktioner har hennes nyfikenhet väckts på människorna, och framför allt kvinnorna, bakom auktionshusens och slottens alla unika föremål. Att berätta deras historia, om det så är skriftligt, verbalt eller medialt, är hennes passion.

Möt HÉLÈNE GULLBERG till Five O’Clock Tea i Bokvärlden
Onsdagen den 27/10 klockan 17.00.
Fri entré. OBS! Anmälan snarast, begränsat antal platser:
bokvaerlden@gmail.com, tel: 040-26 19 44.

Författarfoto: Hans Jonsson

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå