3/4 -23: Skånska slott – Amelie Ehrensvärd Cardell

Bokvärlden välkomnar Amelie Ehrensvärd Cardell, författare till den pinfärska boken Skånska slott (Polaris fakta). Vi samlas runt en kopp te där vi får höra om Skånes många och välbevarade slott, samt vilka hemligheter de ruvar på. Amelie Ehrensvärd Cardell, uppväxt på Tosterup, har tillsammans med fotografen Peter Carlsson skapat denna vackra guidebok.

Boken: Skånska slott (Polaris fakta)

Tid: Måndagen 3 april kl 17.00

Plats: Bokvärlden.
Arrangemanget är fullbokat.
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ”v” i mitten). Du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Författaren Amelie Ehrensvärd Cardell och fotografen Peter Carlsson skildrar i boken 15 av Skånes cirka 170 slott. De tar oss med ner i fuktiga källare, genom de finaste salongerna, till matsalar med gyllenlädertapeter, in i sovrum, upp i de knarrande tornen och ut i de välansade parkerna. Denna personligt skrivna guidebok är som en resa genom tid och rum, hem till dagens ägare och anställda som delar med sig av sina bästa historier om de personer som lät bygga och satt sin prägel på slotten. Vi får även tips om vad de femton slotten har att erbjuda besökare i form av sevärdheter, rundvandringar, promenader, utställningar, kaféer och gårdsbutiker. Boken ger dessutom en översikt över ytterligare slott att besöka runt om i Skåne.

Formgivning omslag: Gabriella Lindgren | Författarporträtt: Caroline Palmstierna

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå