12/10 -22 Bok i Fokus: Mitt arbete, av Olga Ravn

Bok i Fokus: Kom till ett bokcirkelsamtal kring danska Olga Ravns Mitt arbete (Ellerströms), översättning Michael Larsson. Köp boken i Bokvärlden så får du entrébiljett till vår samtalsafton den 12/10 kl 18.30. Samtalet bygger på att vi alla har läst boken och utbyter tankar om den.

Skicka gärna förhandsanmälan till epost bokvevent [a gmail.com, eller i butiken.
Boken finns tillgänglig i butiken från och med 22/8 2022.

På ytan handlar Mitt arbete om en förlossningsdepression men med en lätt skrapning uppkommer många andra intressanta ämnen. Olga Ravn arbetar effektivt med raffinerade litterära grepp. Hon väver ihop olika uttryck; dagboksanteckningar, poesi, och roman med Anna som huvudperson. Låter det rörigt? Inte alls, boken ger en kristallklar väg in i det innersta, i de tankar som kan följa med i ett moderskap. Hur kan en kvinna upprätthålla sitt kreativa arbete, samtidigt som hon har en ny roll med barn och man – och en förlossningsdepression? I Mitt arbete finns referenser till andra författare, bland annat en djuplodande analys av kultboken Den gula tapeten av Charlotte Perkins Gilman samt Frankenstein av Mary Shelley.

Olga Ravn ger perspektiv på hur tillvaron kan bli när en person tappar fotfästet, när hennes klara självbild smulas sönder och nya steg ska tas, men i nya konstellationer.

Kom till bokcirkelskväll för ett samtal om underliggande perspektiv och litterära grepp i Mitt arbete. Vad innebär det att vara nybliven förälder i vårt moderna samhälle och samtidigt författare?
Mitt arbete, inköpt i Bokvärlden, är din entrébiljett till Bok i Fokus den 12/10 2022 klockan 18.30. Dryck och snacks ingår.

Olga Ravn, född 1986, är författare, poet, kritiker och översättare. Hon är sedan 2020 ledamot i den Danske Akademi och verksam i tidningen Politiken. Hon har bland annat översatt poeten Ann Jäderlund till danska.

Omslagsbild: Sara R Acedo

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå