30/9 Bok i Fokus: Mia Kankimäkis Kvinnor jag tänker på om natten

OBS Extra insatt samtalskväll (den 29/9 är fullbokad) kring Mia Kankimäki: Kvinnor jag tänker på om natten (Wahlström & Widstrand, 2021)

Köp Kvinnor jag tänker på om natten i Bokvärlden så får du automatiskt entrébiljett till vår samtalsafton den 30/9 kl 18.00.

Kvinnor jag tänker på om natten är dels reseberättelse, dels självbiografi, hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om. Skriven med ett sprudlande berättarhumör, kloka eftertankar och massor av humor.

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Och varför inte vi? Läs boken! Kom och samtala om vad du vågar och inte vågar, låt oss fantisera om allt det där vi inte gjorde och vad som hände sen!

Boken, inköpt i Bokvärlden, är din entrébiljett till vår afton den 30/9 klockan 18.00.
OBS! vi behöver din anmälan senast 26/9, då det är begränsat antal platser >>>

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå