31/10 -22: Barnlitteratur i Sverige och Danmark & BOKRELEASE!

Vad läser barn på ömse sidor Öresund? Har förlagen i Sverige och Danmark olika syn på vad som är stimulerande, bra, festligt eller förbjudet för barn?
Kom till ett boksamtal som ger perspektiv på dansk och svensk barnlitteratur.
Medverkande: översättaren Anja Hitz, förlagschefen Flemming Møldrup på danska ABC forlag och författaren Boel Gerell. Samtalet leds av Theresa Benér, Bokvärlden.

Dessutom RELEASE för Boel Gerells nya ungdomsroman Kanske ett mirakel (Rabén & Sjögren). Förfriskningar, snacks & mingel!

Tid: 31 oktober kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Fri entré. OBS! Obligatorisk föranmälan: bokvevent@gmail.com

Boel Gerell är författare och kulturjournalist, känd för en rad romaner och novellsamlingar för vuxna. Hennes nya ungdomsroman Kanske ett mirakel (Rabén & Sjögren) är en fristående uppföljare till Nån som jag (2021). Vid sidan av författarskapet arbetar hon som kulturjournalist i Sydsvenskan och hat undervisat vid Lunds universitets författarskola.

Anja Hitz är dansk författare och översättare, främst till böcker för barn och unga. Hon är fil mag i filmvetenskap och danska, och har varit bosatt en längre period i New York.
Flemming Møldrup startade 1998 det danska förlaget ABC, specialiserat på litteratur för barn och unga, med en stor del översatt svensk barnlitteratur. Han är även fil mag i litteratur och filmvetenskap.

Skrivet om ABC Forlag och Boel Gerells förra roman: Jeg får lyst til at stille spørgsmålet: om ABC forlag har en særlig skandinavisk guldåre, hvor de bare kan blive ved med at importere kvalitetsbøger i en uendelig køre?? /…/ “En som mig” af Boel Gerell er en herlig tween- og nyudsprungen teen-roman, som handler om ønsket om at passe ind.

Formgivning omslag: Eva Lindeberg
Fotograf författaren: Jenny Lindhe

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå