4/9 -23 Bok i Fokus – Ingen väg tillbaka: Karin Lannby, rebell, poet, spion av Lennart Hagerfors

”Rebellen” Karin Lannby (född 1916 i Sverige, död 2007 i Paris) var skådespelare, översättare och journalist. Dessutom engagerades hon som hemlig agent i spanska inbördeskriget och i andra världskriget. Kom till ett Bok i Fokus-samtal i Bokvärlden kring denna spännande roman om en färgstark kvinna i turbulenta tider. Boken du köper i Bokvärlden är din inträdesbiljett till vårt bokcirkelssamtal.

Boken: Lennart Hagerfors, Ingen väg tillbaka: Karin Lannby, rebell, poet, spion (Weyler)
Tid: Måndagen 4 september kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Föranmälan: I butiken, vid inköp av romanen.
OBS att detta är ett bokcirkelssamtal som bygger på att deltagarna har läst boken

Karin Lannbys liv var som en spionberättelse i verkligheten. Som ung lämnade hon tryggheten och åkte rakt in i det brinnande spanska inbördeskriget för att kämpa mot fascismen. Åter i Sverige blev hon agent för den svenska underrättelsetjänsten, där hon spionerade på Hitlertyskland. Under samma intensiva period hann hon ge ut en diktsamling, bli filmskådis samt leva med en ung regissör vid namn Ingmar Bergman.

Lennart Hagerfors gör en historisk romanfantasi utifrån hennes liv och 1900-talshistoriens mest fascinerande år. Ingen väg tillbaka är en berättelse om ett unikt levnadsöde i en turbulent tid, om obändig äventyrslust och modet att ta ställning även om man riskerar allt.

Lennart Hagerfors, född 1946, är författare till ett 30-tal romaner. De har ofta dokumentärt stoff och flera utspelas i Afrika, där han bodde i många år under sin uppväxt.

Formgivning omslag: Siri Hagerfors

Bokvärldens programkoncept Bok i Fokus är som en bokcirkel och bygger på läsarnas medverkan, dvs att alla har läst den aktuella boken och kan samtala om den. Vi träffas och utbyter tankar över förfriskningar och snacks. Det är inte ett möte med författaren. Boken ska vara inköpt i Bokvärlden och fungerar då som entrébiljett.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå