5/10 2022 Björn Ranelid, Min skolfröken skall vara ett frimärke

Björn Ranelid, en av Sveriges mest populära författare och kulturpersoner, kommer till Bokvärlden, onsdagen den 5 oktober 2022 klockan 18.30. Vi möter honom i ett samtal om hans nya roman Min skolfröken skall vara ett frimärke (Albert Bonniers förlag). Den handlar om Björn Ranelids första skolfröken, Anna Jensen.

Evenemanget är fullbokat.
(Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan!)

När lärarinnan Anna Jensens långa liv är slut samlas några av hennes elever på kyrkogården. En av dem är Björn Ranelid. Han minns hur hans första skolfröken lärde honom att hålla pennan fint och forma bokstäverna vackert – och hur hon fostrade sina elever med kärlek och tålamod. Hans berättelse blir en skildring av skolan, Malmö och riket Sverige speglat genom Anna Jensen under nästan hundra år.

Björn Ranelid är född 1949 i Malmö, men bosatt i Stockholm och på Österlen. Han började som lärare i svenska och filosofi samtidigt som han spelade fotboll i Malmö FF. 1983 debuterade han med romanen Den överlevande trädgårdsmästaren och har sedan dess skrivit mer än trettio böcker vilka tillsammans har sålt i över en miljon exemplar. Han har fått många litterära priser, bland andra Augustpriset för romanen Synden (1994).

Utöver författarskapet är Ranelid en ofta anlitad föredragshållare och krönikör. På senare år har han också ombetts att vara med i ett flertal tv-produktioner, som Stjärnorna på slottet, På spåret, Let's dance, Melodifestivalen.

Möt Björn Ranelid i Bokvärlden den 5/10 2022 kl 18.30.
Fri entré. OBS! Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan till bokvevent [a] gmail.com eller i butiken.

Författarporträtt: Martin Cederblad
Formgivning omslag: Tuija Kuusela

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå