5/4 -24: Bokvärldens Vänner – Gäst Malte Persson

Bokvärldens Vänner är vårt nya vänsällskap – och som medlem kan du delta i våra fredagsmingel. Vi träffas i Bokvärlden på fredagar 16.30–ca 18.30, samtalar och umgås kring dryck och snacks. Med Veckans Gäst får vi högläsning ur ett aktuellt verk. Eller vi gör andra litterära aktiviteter: quiz, presentationer m m.

Bokvärldens Vänner: Fredagen 5/4 2024 kl 16.30 till ca kl 18.30
Veckans Gäst: Malte Persson
Plats: Bokvärlden
Entré: 50 kronor – endast medlemmar i Bokvärldens Vänner
Anmälan till sällskapet Bokvärldens Vänner: I butiken eller via bokvevent@gmail.com
Årsmedlemskap 2024: 150:- kronor (eller valfritt högre belopp som stöd till Bokvärlden)

Veckans Gäst: Malte Persson

Malte Persson (född 1976) är en av den svenska samtidens mest originella och omtyckta poeter. Han är aktuell med sin nya diktsvit Skapelser (Albert Bonniers) och barnboken Knut & Klas på barnkalas (Bonnier Carlsen) samt världspremiär på Malmö Operas version av hans hyllade barnbok Nalle Havsöga (Mirando). Vi går dit med Bokvärlden 20/4 >>>

Vad kan skapas ur intet? Ur det som redan finns? Vad är original och vad är kopia, parodi, översättning, utveckling? Slump, avsikt? Malte Persson jagar i sin nya bok Skapelser poesins möjligheter och omöjligheter genom en mängd former och stilar.

I Knut & Klas på knytkalas samarbetar Malte Persson med illustratören Moa Hoff. Resultatet är en glädjefylld högläsningsupplevelse full med knasig humor som för tankarna till Lennart Hellsing och Poul Ströyers bilderböcker.

Foto författare Sara Mac Key | Omslag SkapelserEva Wilsson, Knut & KlasMoa Hoff

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå