6/2 -23 Mary Wollstonecraft: Brev från en resa i Sverige, Norge och Danmark

Författarna Elisabeth Mansén och Jonas Ellerström besöker Bokvärlden till Five O’Clock Tea, för att samtala om den feministiska filosofen Mary Wollstonecrafts (1759-1797) resebrev från Skandinavien. Boken har utkommit på Ellerströms förlag.

Tid: Måndagen 6 februari kl 17.00 (OBS tiden)
Plats: Bokvärlden, Fridhemstorget 22
EVENEMANGET ÄR FULLBOKAT
Fri entré. Obligatorisk föranmälan: bokvevent [a] gmail.com
Observera att du behöver svar med en bekräftelse från Bokvärlden för att vara garanterad en plats.

Mary Wollstonecrafts reseberättelse från sommaren 1795 skildrar Skandinavien på gränsen till en ny tid. Hon kommer från revolutionens Paris och de politiskt radikala kretsarna i London för att studera hur livet ser ut i Europas periferi, få distans till en problematisk kärlekshistoria och spåra en försvunnen silverskatt. Hon fascineras av de nordiska sommarnätterna och filosoferar över mänsklighetens framtid. Boken består av personliga brev till en älskare utan namn och ansågs redan i sin samtid kunna göra läsaren förälskad i brevens författare.

Nyöversättningen är gjord av Elisabeth Mansén, professor i idéhistoria vid Stockholms universitet, som också försett texten med inledning, noter och kommentarer. Hon samtalar om boken med Jonas Ellerström, poet, essäist och översättare, fram till 2023 förläggare på Ellerströms.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå