7/4 2022 Ciao Italia! Om Luigi Pirandello

I Bokvärldens temamånad Ciao Italia! ägnar vi en samtalsafton åt författaren, dramatikern och poeten Luigi Pirandello (1867-1936), som fick Nobelpriset i litteratur 1934. Litteraturforskaren Anna Smedberg Bondesson kommer och berättar.

Tid: 18.30, torsdagen den 7 april 2022. Plats: Bokvärlden.

OBS! Föranmälan till bokvaerlden [a] gmail.com eller i butiken, om du vill vara säker på plats.

Vi samtalar denna kväll med Pirandellokännaren Anna Smedberg Bondesson, bitr professor i litteraturvetenskap, Högskolan i Kristianstad, med särskilt fokus på Pirandellos roman En, ingen och hundratusen, nyligen utgiven på Lundaförlaget Palaver Press i översättning av Vibeke Emond.

Romanen handlar om jagets tänkbara identiteter, om självbilder och andras projiceringar. Finns det alls ett verkligt "jag"? Eller är mitt jag bara en spegling av vad andra ser mig som? Pirandello undersökte existentiella frågor och belyste våra sociala maskspel, särskilt i sin banbrytande modernistiska dramatik. Mest känd är pjäsen Sex roller söker en författare från 1921.

Pernilla Ståhl, förläggare på Palaver Press, berättar även om andra italienska författare som är aktuella i förlagets utgivning, bland annat Anna-Maria Ortese och Marco Balzano.

Fritt inträde. OBS! Föranmälan till bokvaerlden [a] gmail.com eller i butiken, om du vill vara säker på plats.

Foto på Anna Smedberg Bondesson: Jan Norden
Formgivare omslag: Caroline Bjurman Holgersson

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå