7/5 – 22 Poesi i maj: Tyskspråkig poesi på svenska – Patrik Ringborg läser

I den nya poesivolymen …och jag kysser mjukt din hals (Arche) har dirigenten Patrik Ringborg samlat ett urval översättningar han gjort av tyskspråkig poesi.
Lördagen den 7 maj kl 13.00 kommer han till Bokvärlden och läser högt ur boken, samt berättar om arbetet med översättningarna.

Fri entré. Boka plats i butiken eller till bokvaerlden@gmail, om du vill vara säker på plats.

Patrik Ringborg (f 1965) är en av Sveriges ledande dirigenter, just nu aktuell med den hyllade uppsättningen Systrarna på Malmö Opera. Från och med 1 juli 2022 blir Patrik Ringborg 1:e gästdirigent vid Malmö Opera.

Vid sidan av sin karriär som dirigent vid internationella och svenska musikinstitutioner har Patrik Ringborg ägnat sig åt att översätta tyskspråkig lyrik, företrädesvis av klassiska författare. Delvis bosatt i Tyskland i 27 år har han även översatt tre operor och lyrik av Kjell Espmark till tyska. Patrik Ringborg är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

”…och jag kysser mjukt din hals” är illustrerad med historiska fotografier från det tyskspråkiga kulturområdet, ett försök att i bild referera till de röster som framträder i dikterna.

Urvalet av Ringborgs tolkningar har gjorts av Per Magnus Johansson och Johan Linton.

Foto: Pressbild Malmö Opera

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå