7/5 -24 Sjón – isländsk stjärndiktare

Den isländske stjärnförfattaren Sjón kommer till Bokvärlden, för ett samtal om bland annat den mästerliga romantrilogin Codex 1962, utgiven på Rámus. Sjón är en av Nordens främsta samtidsförfattare, mångfalt prisbelönad, översatt till ett 30-tal språk samt författare till filmmanus, operalibretto och låttexter till artisten Björk. I Codex 1962 skapar han en mustig väv av historiska myter, science fiction, kriminalroman och isländska sagor. Verket har jämförts med Mästaren och Margarita och kallats en isländsk Tusen och en natt. Den svenska översättningen är gjord av Anna Gunnarsdotter Grönberg och John Swedenmark.

Boken: Sjón, Codex 1962, översättning Anna Gunnarsdotter Grönberg och John Swedenmark (Rámus)
Tid: 7 maj 2024 kl 18.30
Plats: Bokvärlden
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Entréavgiften är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av någon av Sjóns böcker.

Sjón föddes i Reykjavik 1962, debuterade som 16-åring och har med sina romaner och sin surrealistiska poesi kommit att bli en av Islands främsta kulturpersonligheter och en av Nordens ledande samtidsförfattare. Vid sidan av litteratur har han bland annat varit verksam som manus- och librettoförfattare samt skrivit låttexter till The Sugarcubes och Björk. Sjón har översatts till över 30 språk, belönats med Nordiska rådets pris, dubbats till fransk riddare, Oscarnominerats för sina låttexter till Lars von Triers film Dancer in the Dark, och tilldelades 2023 Svenska Akademiens nordiska pris.

Foto författare: Johann Pall | Formgivning omslag: Thomas Alm

Samtalet arrangeras i samarbete med Rámus förlag.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå