8/11 -23: Chika Unigwe – Bättre aldrig än sent

Bokvärlden får fint besök av den nigerianska författaren Chika Unigwe! Vi möter henne för ett samtal kring hennes drabbande novellsamling Bättre aldrig än sent, översatt till svenska av Hanna Axén. Vi passar på att få mer kunskap om de rika litterära och kulturella strömningarna från västra Afrika.

Chika Unigwe bor i Belgien och är en av den nigerianska exillitteraturens främsta författare, senast prisbelönt 2021 med Nigeria Prize for Literature. I Bättre aldrig än sent skildrar hon känsligt och insiktsfullt en grupp exilnigerianers liv i dagens Europa. Det handlar om märkliga skenäktenskap och förlorade möjligheter, hemlängtan och ensamhet, passion och kärlek, religiös fanatism, exorcism, kulturkrockar och dagliga absurditeter. Med stor värme tecknar Unigwe individer som bär på förluster men också drömmar om en bättre framtid.

Boken: Chika Unigwe, Bättre aldrig än sent (Flo förlag). Översättning Hanna Axén.
Tid: Onsdagen 8 november kl 18.30
Plats: Bokvärlden.
Entré: 100:- kronor. Köp biljett i Bokvärlden eller maila bokvevent@gmail.com och boka önskat antal platser. (OBS att det ska vara ett ”v” i mitten på bokvevent) Du får då ett svar med vårt swishnummer. Entréavgiften är en värdecheck på 100:- kronor för inköp av Chika Unigwes bok (en check kan användas per bok).

Evenemanget är fullbokat. Reservlista finns.

Ett arrangemang i samarbete mellan Bokvärlden och Flo förlag.

Konstverk omslag: Wangari Mathenge, ”The Ascendants XIX”
Författarporträtt: Koen Broos

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå