Januari 2023 – programmet!

Bokvärlden önskar dig och dina nära ett riktigt Gott Nytt Läseår!

Varmt välkommen till januari månads arrangemang. Vi får ta del av en Malmöförfattares romandebut, dyka in i ett stycke nordisk 1500-talshistoria med den märkliga adelsdamen Ebba Stenbock, vi får möta teaterkollektivet Banditsagor som skapar teater och dramatik i nya former för unga malmöbor.

Dessutom lanserar vi, tillsammans med vårt systerföretag Gnistor & Ljus, en ny, återkommande programpunkt: Soppa, bröd och litteratur, där vi alla runt en välsmakande soppa delar tankar och reflektioner om sådant vi läst och sådant vi kanske är nyfikna på att läsa.

Sist, men inte minst, det blir en ny BOKCIRKEL! Denna gång ska vi studera litteraturens gestaltningar av relationer mellan unga kvinnor/flickor och äldre män. Anmäl dig snarast och kom igång med läsning av första boken till vår inledande träff den 7/2.

Klicka på länkarna nedan, läs programmet och anmäl dig så fort du kan.
Kom ihåg att en anmälan inte är giltig förrän du fått bekräftelse på din plats i ett svarsmail. Och notera gärna att epostadressen för anmälan är bokvevent [a] gmail.com (ja, det ska vara ett ”v” där i mitten…)

  • 7 februari kl 18.30 BOKCIRKEL: Stor åldersskillnad – kärlek eller förbjudet begär? Anmälan snarast och hämta första boken >>>
  • 13 januari kl 17-20: BOKRELEASE: Anders Berns ”Älven” >>>
  • 17 januari kl 18.30: Nyskriven dramatik för barn & unga, ”Hemligt/Farligt/Heligt – en trilogi om vänskap” >>>
  • 19 januari kl 18.30: Soppa, bröd och litteratur >>>
  • 25 januari kl 17.00 (OBS tiden) Five o’clock Tea: Ebba Stenbock – i maktspelets skugga >>>

Håll också gärna kvällen öppen den 27 januari, då vi i samarbete med Francesca Maugeri Holmström reser till Sicilien genom vegetariska delikatesser – Francesca är upphovskvinnan bakom årets populära kokbok Vegetariana Siciliana (bokförlaget Arena). Mer info inom kort!

Tack för din tid och ditt engagemang – vi ses i Bokvärlden!

VÄLKOMMEN

Peggy och Theresa

Rebecca, Michael, Åsa och Erik

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå