NY Bokcirkel Marcel Proust

Vad vet du om Marcel Proust? Bekanta dig med hans verk och tankar om litteratur i Bokvärldens populära bokcirkel. Anmälan snarast!

2021 är det 150 sedan den franske författaren Marcel Proust föddes. Proust (1871-1922) är framför allt känd för den monumentala romansviten På spaning efter den tid som flytt, publicerad från 1913 till 1927 (på svenska 1965-82, i Gunnel Vallquists enastående översättning). Verket förnyade romankonsten och förebådade en modern och modernistisk litteratur som i någon mån hejdar tiden och fördjupar varseblivningen utifrån en situation, ett flyktigt ögonblick, eller porträttet av en gestalt.

I väntan på att Albert Bonniers förlag publicerar en ny utgåva av Marcel Prousts huvudverk (det ryktas att så kommer att ske under det kommande året) vill Bokvärlden leda en bokcirkel med aktuella och tillgängliga verk av Marcel Proust. Vi inleder detta onsdagen den 1 september 2021. Då träffas vi i Bokvärlden klockan 18.30, för en presentation av Bokcirkel Marcel Proust, skålar och tar lite snacks. Denna kväll tar alla deltagare med sig ett exemplar av den första boken, Slutet på svartsjukan & andra noveller, av Marcel Proust (Modernista) i översättning av Karin Bong och Madeleine Gustafsson.

Följande träffar i denna bokcirkel äger rum onsdagen 6 oktober, måndagen 8 november och måndagen 6 december 2021. Alltid klockan 18.30 i Bokvärlden. 6/10 tar vi med oss hem Prousts bok Mot Sainte-Beuve (översättning Jan Stolpe, Spleen Nordic förlag) och 8/11 tar vi med oss hem Alain de Bottons Låt Proust förändra ditt liv (översättning Nille Lindgren, Volante förlag).

  • Priset för deltagande i Bokcirkel Marcel Proust är 325:- kronor per gång – sista träffen dock gratis.

  • I priset ingår tre böcker, dryck och snacks, och, inte minst: SAMTAL! Högt och lågt, tankar och infall.

  • Cirkelledare är Theresa Benér, butiksägare Bokvärlden, kulturskribent, Frankrikekännare.

  • OBS! Bindande anmälan snarast, dock senast 26 augusti! Begränsat deltagarantal! >>>
    Om länken inte fungerar: skicka ett anmälningsmail till bokvaerlden@gmail.com

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå